Биск със скариди

Тази вкусна супа произхожда от Биская, една от трите провинции на баските в Северна Испания
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г белени скариди
20 мл бренди или коняк
20 мл бяло вино
2 кубчета зеленчуков бульон
2 скилидки чесън
1 стрък праз
4-5 с. л. зехтин
1 с. л. доматено пюре
50 г масло
1 ч. ч. готварска сметана
2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Биск със скариди
Стръкът праз се нарязва надребно.
2
Биск със скариди 2
Зехтинът се загрява в тенджера и в него за кратко се запържва нарязаният праз. Прибавят се скаридите и се разбърква.
3
Биск със скариди 3
След това се наливат 1 – 1,2 л топла вода, сипват се доматеното пюре, брендито и бялото вино.
4
Биск със скариди 4
Скилидките чесън се нарязват наситно и се добавят в тенджерата. Стриват се бульоните и всичко къкри около 15 минути под капак.
5
Биск със скариди 5
След това сместа се пюрира.
6
Биск със скариди 6
Маслото се загрява в тенджерка, сипва се брашното и се запържва, като се бърка непрекъснато.
7
Биск със скариди 7
Запърженото брашно се оттегля от котлона, налива се сметаната и се разбърква.
8
Биск със скариди 8
Сместа се кипва и щом се уплътни, в нея се наливат няколко черпака от пюрираната супа.
9
Биск със скариди 9
Супата и запръжката се сипват в тенждера и се варят около 5 минути. При сервиране всяка порция биск се поръсва с лют пипер и ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: