Зелена родопска чорба

Рецепта от родопското село Павелско
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шепа коприва
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. сол
2-3 с. л. зехтин
4-5 с. л. ориз
1 к. ч. прясно мляко
1 яйце
50 г сирене
1 морков
6-7 стръка зелен лук
1 шепа спанак
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Зелена родопска чорба
Лукът и морковът се нарязват наситно и се слагат в тенджера с кипнала вода.
2
Зелена родопска чорба 2
Налива се зехтинът.
3
Зелена родопска чорба 3
Копривата се почиства и се попарва с гореща вода. След това се нарязва и се прибавя към лука.
4
Зелена родопска чорба 4
Спанакът се нарязва и също се слага в чорбата.
5
Зелена родопска чорба 5
Добавя се сиренето, налива се млякото, сипва се оризът и супата се оставя да ври около 20 минути.
6
Зелена родопска чорба 6
Яйцето се разбива и се смесва със сока от лимон.
7
Зелена родопска чорба 7
В застройката се налива един черпак от супата, за да се уравновеси температура.
8
Зелена родопска чорба 8
Супата се застройва, разбърква се и се поръсва с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: