Бисквитена торта с нишесте

Дата: 07.07.2015
Източник: Evgeniq Nakova
ТИТЛА: Хоби готвач
Бисквитена торта с нишесте
 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
нишесте за торта (с вкус по избор)
1 пакет обикновени бисквити
1 пакет обикновени бисквити с какао
1 1/2 ч. ч. захар
ванилия
орехи
 

Начин на приготвяне:
1
Слагаме млякото на котлона да се вари. Прибавяме захарта и разбъркваме.
2
Разтваряме нишестето в 100 мл хладка вода и при непрекъснато бъркане го добавяме към свареното мляко, което сме оставили на слаб огън. Слагаме и ванилията.
3
Намазваме обилно дъното на формата (тавичката) за тортата с крем и отгоре нареждаме обикновени бисквити. Следват крем, 1 ред какаови бисквити, отново крем и продължаваме така, докато съдът се напълни, като завършваме с крем.
4
По желание поръсваме готовата торта с натрошени орехи.




Съвет:
Бисквитената торта се оставя в хладилник за 2-3 часа, за да може кремът добре да попие в бисквитите.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Аз добавям и банани. Става чудесно!
6.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2016
Обичам бисквитена торта.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
4.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
десерт от детството
3.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2016
Обичам бисквитена торта.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Maria Stoykova се регистрира в сайта.
Маргарита Първанова се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Лешников кекс
SuperMag коментира рецептата Свинско с патладжани
SuperMag коментира рецептата Кръмбъл с ягоди и бадеми
SuperMag коментира рецептата Малинов крем
SuperMag коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SuperMag коментира рецептата Билков омлет със сирене
SuperMag коментира рецептата Пиле с грах и гъби
SuperMag се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Фритата „Капрезе“
SylwiaFrancesco Atanasowa Casertano се регистрира в сайта.
Емилиян Тошев се регистрира в сайта.
Росица Страхилова се регистрира в сайта.
assiad се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта