Лимонов кейк с шамфъстък

По рецепта на Мария Дойчева
Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
200 г захар
1 лимон
60 мл олио
120 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
80 г белени шамфъстъци
1 ванилия
олио за намазване
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Лимонов кейк с шамфъстък
Яйцата се разбиват със захарта.
2
Лимонов кейк с шамфъстък 2
Прибавят се настърганата лимонова кора, олиото и лимоновият сок.
3
Лимонов кейк с шамфъстък 3
В купа се разбъркват брашното, ванилията и бакпулверът. Прибавят се накълцаните шамфъстъци.
4
Лимонов кейк с шамфъстък 4
Сухите съставки се смесват с течните и се разбърква добре.
5
Лимонов кейк с шамфъстък 5
Купата на Philips Multicooker се намазва с олио.

6
Лимонов кейк с шамфъстък 6
Сместа се изсипва вътре.
7
Лимонов кейк с шамфъстък 7
Уредът се включва на програма „Печене“ на 160 градуса за 35 минути.
8
Лимонов кейк с шамфъстък 8
Готовият кейк се изважда и се оставя да се охлади.
9
Лимонов кейк с шамфъстък 9
Поръсва се с пудра захар, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: