Бисквитена торта

Много вкусна и лека бисквитена торта с орехи
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 05.06.2015
Бисквитена торта
Бисквитена торта
 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
4 жълтъка
8 с. л. захар
4 с. л. царевично нишесте
3 пакета бисквити
150 г смлени орехи
прясно мляко за напояване
какао за поръсване
1 ванилия
кората от 1 лимон
300 мл сметана


Начин на приготвяне:
1
В подходящ съд се смесват захарта, ванилията и нишестето. Добавят се жълтъците и се разбива с миксер. Постепенно се налива и студеното прясно мляко и сместа се разбива до хомогенизиране.
2
Така приготвената еднородна смес се изсипва в тенджера, при непрекъснато бъркане и на бавен огън, се сварява крем. Готовият крем се оставя да се охлади.
3
Настърганата лимонова кора се смесва със сметаната и се добавя към крема.
4
Орехите се наситняват в блендер.
5
В подходящ съд се редят бисквитите (аз използвах бисквити с масло), поливат се с прясно мляко, след което се намазват с крем и се поръсват с орехи. Следва отново ред бисквити, които се поливат с мляко, намазват се с крем и се поръсват с орехи и се реди така, докато се изчерпят продуктите.
6
Украсата е по желание и според въображението на всеки - орехи, какао, плодове, шоколад и др.



Съвет:
Тортата трябва да престои поне 2-3 часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2015
Вечерен десерт .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: