Бисквитено-кокосово руло

Вкусно руло с екзотична нотка
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 11.11.2018
Бисквитено-кокосово руло
 
Необходими продукти:
220 г ронливи чаени бисквити
2 с. л. какао
100 мл вода
1 непълна к. ч. захар
80 г краве масло (меко)
80 г кокосови стърготини (+ за поръсване)
1 непълна к. ч. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите смлях на ситно в кухненския робот. Прехвърлих ги в купа, добавих какаото и разбърках, за да се смесят добре. В малък съд на котлона сложих водата и захарта и оставих да заври, за да се разтвори захарта. Щом се охлади, я добавих към бисквитената смес. Разбърках, докато се получи хомогенна смес. Прибрах в хладилника, докато приготвя втората част.
2
В купа разбърках добре мекото масло, пудрата захар и кокосовите стърготини. Отрязах си голяма парче свежо фолио. Извадих тъмната смес от хладилника и я разпределих на тънък пласт, като в моя случай се получи основа с размер 38 х 23 см. В началото ми беше малко трудно да разнасям сместа по фолиото, но след това се получи добре. Използвах лъжица за целта. Върху така образувалия се блат, разположих бялата смес, като я разпределих равномерно с лъжица и притиснах леко.
3
Оставих за 5 минути, да си почине и навих внимателно на руло, като нямах проблем с отделянето от фолиото (просто внимавах). Стегнах добре и прехвърлих на лист алуминиево фолио, което също навих, за да е по-устойчиво рулото, когато го пренасям в хладилника. Оставих го за една нощ в хладилника, но мисля, че и няколко часа ще бъдат достатъчни.
4
На сутринта внимателно отлепих фолиото, като междувременно поръсвах с кокос и прехвърлих в чинията за сервиране. Отрязах първото парче и му се насладих с чаша ароматно еспресо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: