Боб чорба с лук, моркови и копър

Дата: 25.03.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Боб чорба с лук, моркови и копър
 
Необходими продукти:
500 г боб
2 големи моркова
1 глава лук
2 с. л. сушени зеленчуци
1 с. л. универсална подправка на зеленчукова основа
1 шепа семена копър
чубрица, сушена целина и джоджен (по желание)
вода
 

Начин на приготвяне:
1
Измийте боба и го накиснете в студена вода за минимум 8 часа. Сменете водата в тенджерата и сложете боба да се вари на силен огън.
2
5 минути след като водата кипне, я излейте и сипете студена. Намалете леко силата на огъня и оставете боба да се вари, докато люспите не започнат да се отделят от зърната, като ги духнете.
3
Ако е нужно, по време на варенето доливайте вода, а също така и отпенвайте.
4
Наситнете лука, а морковите нарежете на кубчета. След като люспите на бобените зърна започнат да се отделят, като ги духнете леко, добавете първо лука и варете 5 минути.
5
След това добавете сухите подправки и морковите, и оставете да се готви още 7-8 минути на слаб огън.
6
На финала опитайте чорбата. Ако ви се стори безсолна или пък прецените, че липсва друга подправка – добавете я.
Готви се 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта