Боб с кокал

Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2004
Боб с кокал
 
Необходими продукти:
250 г боб
1 суха чушка
2 глави лук
1 кокал от пушен свински бут по еленски
2-3 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. девесил
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Боб с кокал
Бобът се вари до омекване. Свареният кокал от бута се отделя от месото и се слага да ври при боба. Долива се хладка вода, прибавят се нарязаните лук и сушена чушка и се оставя да ври около 2 1/2 часа. Посолява се, подправя се с чубрицата и джоджена и накрая се сипва разреденото с малко вода доматено пюре.
2
Боб с кокал 2
Брашното се запича до порозовяване в сгорещената мазнина, изсипва се червеният пипер и веднага се добавя вода. Свареното месо се нарязва на парчета, слага се при боба и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: