Малинов сладкиш с овесени ядки
Лора и Стоян
400 г боровинки 320 г брашно 160 г захар 150 г сирене „Котидж“ 75 г краве масло (със стайна температура) 10 г бурбонска ванилова захар 120 мл прясно мляко 3 яйца 2 ч. л. бакпулвер 1/2 ч. л. сода |
1 | ![]() | В купа се смесват брашното, захарта, бакпулверът, содата и ваниловата захар. |
2 | ![]() | В друга купа се разбиват маслото и сиренето „Котидж“. Добавят се яйцата и млякото, и отново се разбива. |
3 | ![]() | Двете смеси се разбъркват внимателно. Слагат се боровинките и отново се разбърква внимателно. |
4 | ![]() | В отворите на тава за мъфини се поставят хартиени формички за мъфини. Сместа се разпределя в тях и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – 25 минути. |
12. |
Изпрати
лично съобщение |
19.08.2020 Много са вкусни! Всички в къщи ги харесват!
| ![]() |
11. |
Изпрати
лично съобщение |
26.02.2020 Супер!
|
10. |
Изпрати
лично съобщение |
07.11.2018 Правя за втори път тези страхотни мъфини. Спазвайки точно пропорциите ми се получиха 18 мъфина в класическите форми за мъфини.
|
9. |
Изпрати
лично съобщение |
25.10.2018 И аз потвърждавам, че са много вкусни.
| ![]() |
8. |
Изпрати
лично съобщение |
09.10.2018 Много вкусни!
| ![]() |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...