Брауни „Албинос“

Идеалното допълнение към следобедното кафе
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г краве масло (+ за намазване)
200 г бял шоколад
150 г захар
60 мл изцеден сок от лимон
2 яйца
1 щипка сол
150 г брашно (+ за поръсване)
1 ванилия
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Брауни „Албинос“
Маслото и шоколадът се разтопяват в микровълнова фурна или на водна баня.
2
Брауни „Албинос“ 2
Яйцата се разбиват със захарта и към тях се налива лимоновият сок.
3
Брауни „Албинос“ 3
Добавя се разтопеният шоколад.

4
Брауни „Албинос“ 4
При постоянно бъркане се сипват ванилията, брашното и солта, като се бърка до хомогенизиране.
5
Брауни „Албинос“ 5
Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена правоъгълна тава (размери 26 х 20 см) и се пече 25 минути в загрята на 170 градуса фурна.
6
Брауни „Албинос“ 6
Охлажда се, нарязва се и се поръсва с настъргана лимонова кора.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2016
Вкусно
13.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
Вкусно шоколадово изкушение в бяло!
12.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
Аз го пекох дори малко повече от 25 минути и дори се чудих дали не е сурово. Малко лепкаво ми стоеше като се яде, но пък ми се получи мого вкусно, почти като лимонови тарталети е. Пекох го в силиконова форма.
11.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2014
много вкусен сладкиш
10.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2014
Напълно съм съгласна с коментара на Галина, и при мен се получи твърдо и ронливо, да беше вкусно, но не беше влажно така както трябва да е браунито. Вкуса е невероятен, но бих ви посъветвала да го печете макс 20 мин
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: