Британски тофи пудинг

Ароматно изкушение с карамелен сос
Източник: Вероника
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 02.05.2016
Британски тофи пудинг
Британски тофи пудинг
Британски тофи пудинг
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г фурми (без костилки)
220 мл бира
3 топчета джинджифил от сладко (може и захаросан)
1 ч. л. сода бикарбонат
1 пакетче бакпулвер
85 г краве масло
1/2 ч. л. сол
70 г кафява захар
60 г бяла захар
2 яйца (големи)
1 с. л. джинджифил
1 с. л. канела
1 с. л. смлян карамфил
180 г брашно
60 г овесени ядки (фини)

за соса:
80 г краве масло
130 г светлокафява захар
100 г заквасена сметана
60 г орехи (нарязани)



Начин на приготвяне:
1
Нарежете фурмите. Сложете ги в подходящ съд и добавете бирата и нарязания джинджифил. Оставете съда на котлона, докато фурмите омекнат (2-3 минути). След това охладете сместа и прибавете содата.
2
Разбийте с миксер маслото, солта и захарта.
3
Добавете яйцата, джинджифила, канелата и смления карамфил. След това изсипете и сместа с фурмите. Постепенно прибавете смесеното с бакпулвера брашно.
4
Изсипете сместа в тавичка и печете около 30-40 минути в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
5
Докато пудингът се пече, направете заливката, като смесите всички продукти за соса в малка тенджера, която се оставя на слабо загрят котлон и сместа се разбърква, докато захарта се разтопи.
6
Извадете готовия пудинг, надупчете го с вилица или дървено шишче и го полейте със соса. След това запечете десерта за 8-10 минути на горен реотан, така че сосът да започне да бълбука.


Съвети:
Сладко от джинджифил в буркан си купих от Лондон и не знам дали го има в България, но предполагам, че ще стане и със захаросан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: