Целувки „Павлова“
Лора и Стоян
за основата: 400 г тунквани бисквити 100 г краве масло 1 белтък | за плънката: 600 г крем сирене 200 г заквасена сметана 200 г течен шоколад 130 г пудра захар 10 г бурбонска ванилова захар | за топинга: 600 г ягоди 150 г захар 2 с. л. лимонов сок 1 с. л. царевично нишесте |
1 | ![]() | Бисквитите за основата се смилат и се смесват с разтопеното масло и белтъка. |
2 | ![]() | Разбива се отново и със сместа се покриват дъното и стените на форма за тарт с диаметър 24 см. |
3 | ![]() | Притиска се добре и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се. |
4 | ![]() | Крем сиренето се смесва със заквасената сметана, пудрата захар и бурбонската ванилова захар. Сместа се разделя на две неравни части. |
5 | ![]() | Към по-малката се прибавя течният шоколад и се разбърква. |
6 | ![]() | Ягодите за топинга се почистват от зелената част, слагат се в съд заедно с лимоновия сок и захарта. Готвят се на слаб огън, докато много леко омекнат, не се бъркат, за да не се разкашкат. |
7 | ![]() | Нишестето се разтваря в малко студена вода, изсипва се в горещата смес, оставя се още 1–2 минути и се дърпа от огъня. Охлажда се. |
8 | ![]() | Белият крем се сипва върху блата. |
9 | ![]() | Върху него се разпределя кафявият крем. |
10 | ![]() | Oтгоре се сипва топингът от ягоди, като плодовете се подреждат. |
11 | ![]() | Десертът се охлажда и се сервира. |
9. |
Изпрати
лично съобщение |
24.06.2018 На мен нещо не ми се получи. Кремът стана много течен и не успя да се стегне изобщо, въпреки че го забърках с лъжица. Нямам представа къде сбърках. Нищо де, ще го кусаме с лъжица, все пак е вкусно.
|
8. |
Изпрати
лично съобщение |
20.06.2018 Мисля да го направя с череши :)
|
7. |
Изпрати
лично съобщение |
06.05.2017 Вкусен и лесен десерт!
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
15.09.2016 Още едно бисерче-страхотно е,ще Ви оставя-ставам да го приготвя!
|
5. |
Изпрати
лично съобщение |
13.06.2016 Вкусно и лесно, обичам такива рецепти. Особено кремът много ни хареса.
| ![]() |
“… Три дни яли, пили и се веселили. КРАЙ”. Краят, Дами и Господа, е само...
Голяма чаровница е зимата. И толкова разнолика. Може да е бяла или изцапана с кал...
През годините страстта към сладкишите не е подминала нито велики личности, нито пък световноизвестни филмови...
Наред с характерното очарование, което му е присъщо, всеки сезон носи и своите кулинарни предпочитания....
Вярата, грижата и доверието са в основата на ежедневния стремеж да бъдат създавани колбаси и...