Тарт с шоколад и ягоди

Неустоимо изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
400 г тунквани бисквити
100 г краве масло
1 белтък

за плънката:
600 г крем сирене
200 г заквасена сметана
200 г течен шоколад
130 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар

за топинга:
600 г ягоди
150 г захар
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. царевично нишесте

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Тарт с шоколад и ягоди
Бисквитите за основата се смилат и се смесват с разтопеното масло и белтъка.
2
Тарт с шоколад и ягоди 2
Разбива се отново и със сместа се покриват дъното и стените на форма за тарт с диаметър 24 см.
3
Тарт с шоколад и ягоди 3
Притиска се добре и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се.
4
Тарт с шоколад и ягоди 4
Крем сиренето се смесва със заквасената сметана, пудрата захар и бурбонската ванилова захар. Сместа се разделя на две неравни части.
5
Тарт с шоколад и ягоди 5
Към по-малката се прибавя течният шоколад и се разбърква.
6
Тарт с шоколад и ягоди 6
Ягодите за топинга се почистват от зелената част, слагат се в съд заедно с лимоновия сок и захарта. Готвят се на слаб огън, докато много леко омекнат, не се бъркат, за да не се разкашкат.
7
Тарт с шоколад и ягоди 7
Нишестето се разтваря в малко студена вода, изсипва се в горещата смес, оставя се още 1–2 минути и се дърпа от огъня. Охлажда се.
8
Тарт с шоколад и ягоди 8
Белият крем се сипва върху блата.
9
Тарт с шоколад и ягоди 9
Върху него се разпределя кафявият крем.
10
Тарт с шоколад и ягоди 10
Oтгоре се сипва топингът от ягоди, като плодовете се подреждат.
11
Тарт с шоколад и ягоди 11
Десертът се охлажда и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2021
Здравейте, Еклер :) За да се получи като на снимката, е добре да ползвате посочения размер на формата. В противен случай може да се наложи да вдигне количествата на продуктите малко. Поздрави от нас!
11.
Изпрати
лично съобщение

31.05.2021
Здравейте! Ще се получи ли добре, ако използвам форма за тарт с диаметър 32 см вместо с 24 см?
10.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2021
Страхотна рецепта, благодаря! Аз го направих с пресни ягоди и е с вълшебен вкус.
9.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2018
На мен нещо не ми се получи. Кремът стана много течен и не успя да се стегне изобщо, въпреки че го забърках с лъжица. Нямам представа къде сбърках. Нищо де, ще го кусаме с лъжица, все пак е вкусно.
8.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2018
Мисля да го направя с череши :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: