Целувки „Павлова“

С ананас, ягоди и босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца (със стайна температура)
250 мл животинска сметана
200 г ананас
200 г ягоди
80 г кристална захар
70 г пудра захар
2–3 стръка босилек
кората от 1/2 лимон
1 с. л. сок от лимон
1 ч. л. бял винен оцет
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Целувки „Павлова“
Белтъците се отделят жълтъците и се разбиват с щипка сол. Малко по малко и при постянно разбиване се добавя пудрата захар.
2
Целувки „Павлова“ 2
Сипва се и оцетът и отново се разбива.
3
Целувки „Павлова“ 3
Сместа се прехвърля в пош и се оформят кръгове с диаметър 4–5 см.
4
Целувки „Павлова“ 4
Пекат се 50 минути в загрята на 100 градуса фурна, без вентилатор. След това фурната се изключва и кръгчета се оставят вътре да се охладят.
5
Целувки „Павлова“ 5
Сметаната се разбива с кристалната захар.
6
Целувки „Павлова“ 6
Ягодите и ананасът се почистват, нарязват се на кубчета и се смесват с настърганата лимонова кора, лимоновия сок и наситнения босилек.
7
Целувки „Павлова“ 7
Върху целувчената основа се слага от сметаната, поръсва се с плодовата смес и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2021
прекрасни са, моите са с манго :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: