Бусека

Супа с шкембе, боб и зеле
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г телешко шкембе (несварено и ненарязано)
400 г цели обелени домати (от консерва)
100 г бял боб
1,8 л пилешки бульон
400 г картофи
200 мл червено вино
200 г зеле
40 мл зехтин
4 скилидки чесън
3 стръка праз
2 стръка стеблена целина
1 морков
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Бусека
Бобът се накисва в студена вода, сварява се, след което отцежда.
2
Бусека 2
Шкембето се почиства, сварява се и се нарязва.
3
Бусека 3
Целината, морковът и празът се нарязват на кубчета, а чесънът – наситно. Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат.
4
Бусека 4
Сипва се и зелето, нарязано на кубчета. Налива се виното и когато алкохолът се изпари, се сипва бульонът. Готви се около 15 минути.
5
Бусека 5
Прибавят се нарязаните на кубчета картофи, бобът, шкембето, нарязаните наедро домати, риганът, сол и черен пипер на вкус.
6
Бусека 6
Супата се готви 40–50 минути на слаб огън и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: