Бьоф Строганов с гъби и паста

Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.06.2023
Бьоф Строганов с гъби и паста
 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
100 г гъби
6 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус
500 г пресни талиатели


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.

2
Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния.
3
В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук.
4
Прибавят се нарязаните на ивици гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички.
5
Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре.
6
Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер
7
Пастата се сварява докато стане „ал денте“ или според указанията върху опаковката.
8
Месото се поднася върху пастата. Поръсва се с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: