Чаена лимонада

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 15.01.2015
Чаена лимонада
 
Необходими продукти:
400 мл вряла вода
2 с. л. чай от манго и мента
4 с. л. мед
4 лимона
300 мл натурална или газирана вода
лед
пресни ментови листа на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чаят се поставя в подходящ съд и се залива с врялата вода. Съдът се захлупва с капак и се оставя настрана за 5 минути, докато се запари чаят. Прецежда се и докато е още топъл (но не горещ) се подслажда с меда. Оставя се да се охлади.
2
Охладената запарка се изсипва в кана. Към нея се добавят изстисканият сок от лимоните, пресни ментови листа и лед. Разрежда се с натурална или газирана вода. Сервира се веднага или се охлажда допълнително в хладилник.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: