Крехко пилешко с топено сирене и сметана
Лора и Стоян
2. |
Изпрати
лично съобщение |
29.08.2018 Запържвате лука,премествате в тенджера.След това пържим пипера и чесъна - при лука.
Месото се пържи с много малко олио. Даже може само да полееете месото с олио, разбърквате да стане филм и пържите на сух тиган. Важно е парченцата месо да не са залепени едно до друго.Използвайте щипки да ги обръщате. Като се запечата месото го преместете в при зеленчуците.Солим със сванска сол или с обикновена,черен пипер.
Включваме тенджерата на тих огън и добавяме доматения сок с подправките(може и вместо това бяло вино). Задушаваме под капак,когато е готово изключваме котлона и добавяме пресните подправки и пресни домати. Аз използвах чери домати . Доматите трябва само да се стоплят, съвсем малко е термичната обработка. По принцип яденето е люто и при задушаването се добавя люта чушка
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
29.08.2018 Започва да ми писва. Всяка рецепта,която качвам е преиначена
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...