Суши Philadelphia
Лора и Стоян
100 г боб мунг 100 г червена леща 1 с.л. кокосово масло 2 глави лук 4 скилидки чесън 10 г пресен джинджифил 1 ч.л. кимион 1 ч.л. куркума 1 ч.л. кардамон 1 ч.л. кайенски пипер 800 г домати от консерва на кубчета 400 мл кокосово мляко 200 г ориз басмати 1 връзка пресен кориандър сол и черен на вкус |
1 | ![]() | Лука се реже на тънки поумесеци и се запържва докато омекне в кокосовото масло, като се овкусява със сол и черен пипер. |
2 | ![]() | Добавят се нарязани на ситно чесън и джинджифил, както и кимион, куркума, кардамон и кайенски пипер. |
3 | ![]() | Добавят се доматите, млякото и брашното. Разбърква се. |
4 | ![]() | Сипват се предварително добре измитите и отцедени леща и боб.Щом кипне, се намалява силата на огъня и се оставя да къкри за 30 минути. От време на време се разбърква, за да не загори. |
5 | ![]() | Ориза басмати се сварява и се овкусява със сол и черен пипер. |
6 | ![]() | Лещата се сервира с ориза и кориандъра. |
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...