Червена леща с боб мунг

Пикатно, вкусно и изпълнено с аромати.
Източник: Бон Апети
Дата: 01.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г боб мунг
100 г червена леща
1 с.л. кокосово масло
2 глави лук
4 скилидки чесън
10 г пресен джинджифил
1 ч.л. кимион
1 ч.л. куркума
1 ч.л. кардамон
1 ч.л. кайенски пипер
800 г домати от консерва на кубчета
400 мл кокосово мляко
200 г ориз басмати
1 връзка пресен кориандър
сол и черен на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Червена леща с боб мунг
Лука се реже на тънки поумесеци и се запържва докато омекне в кокосовото масло, като се овкусява със сол и черен пипер.
2
Червена леща с боб мунг 2
Добавят се нарязани на ситно чесън и джинджифил, както и кимион, куркума, кардамон и кайенски пипер.
3
Червена леща с боб мунг 3
Добавят се доматите, млякото и брашното. Разбърква се.
4
Червена леща с боб мунг 4
Сипват се предварително добре измитите и отцедени леща и боб.Щом кипне, се намалява силата на огъня и се оставя да къкри за 30 минути. От време на време се разбърква, за да не загори.
5
Червена леща с боб мунг 5
Ориза басмати се сварява и се овкусява със сол и черен пипер.
6
Червена леща с боб мунг 6
Лещата се сервира с ориза и кориандъра.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: