Червена леща с моркови и лук

Източник: Десислава
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.10.2014
Червена леща с моркови и лук
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. червена леща
2 глави лук
моркови
2 скилидки чесън
250 г масло
1 домат
кимион
сол


Начин на приготвяне:
1
Червена леща с моркови и лук
Нарежете морковите и лука, докато загреете маслото.
2
Червена леща с моркови и лук 2
Изсипете така нарязаните зеленчуци в разтопеното масло, добавете малко вода и оставете да се задушат.
3
Червена леща с моркови и лук 3
Обелете един среден домат, нарежете го на кубчета, заедно с две скилидки чесън и го добавете при лука и морковите, когато са вече омекнали. Добавете сол и кимион на вкус.
4
Червена леща с моркови и лук 4
Налейте около литър - литър и половина вода и оставете да заври. Добавете лещата. (Червената леща е готова за около 8 минути.) Добавете към почти готовата леща задушените зеленчуци и овкусете с още сол и кимион.
5
Червена леща с моркови и лук 5
Насладете се на готовата бърза и здравословна супа.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2018
Браво за рецептата, получи се чудесно, и аз намалих маслото. :-)
4.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2018
250 гр.масло не са ли малко множко за 2ч.ч.леща? Вярно, че лукът е доста, но и с половината мазнина би станала чудесна супа. Аз поне слагам на 250 гр.леща и един лук около 50гр.краве масло
3.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2017
Готвя червена леща,от как я има на пазара у нас.Винаги уникално вкусна,и безспорно здравословна :) А супата я правя ,точно по този начин.Страхотна е!
2.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2015
Сготвих я в тенджерата под налягане и стана на каша, но пък за сметка на това много вкусна. За пръв път ям леща.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.05.2015
Чудесна стана, само че аз я пасирах :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: