Постни аранчини със сос от маслини
Нашите кулинари







| 2. |
Изпрати
лично съобщение |
01.05.2016 Албена, гарам масала е смес от билки и подправки, с тютюнев цвят и силен аромат, която се използва най-често за ястия с месо. Продава се като готова смес в специализираните магазини за подправки, но също така може да се приготви и в домашни условия. Има различни рецепти за състава на подправката, като повечето от тях съдържат черен кардамон, канела, карамфил и кимион, а също и копърово семе и зелен кардамон. Гарам масала се приготвя, като подправките се запичат на сух тиган, за да разгърнат пълния си аромат. След това се оставят да се охладят и се смачкват в хаванче. Тази смес издържа няколко месеца.
|
| 1. |
Изпрати
лично съобщение |
14.04.2016 Каква е тази гарам масала?От къде се купува? Може ли да се направи?
|

Отскоро Лесафр България стартира предлагането на изцяло нов продукт, който ще промени начина, по който...

Bonduelle току-що представи нова вълнуваща продуктова линия Croustis – бургери и крокети от 100% ароматни...

Тази Коледа подарете внимание и истинско гурме преживяване за всички сетива с новите кутии на...

Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...

Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...