Студено свинско печено

Дата: 06.07.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,8 кг свински врат (без кост)
60 г ретро горчица
50 г сушени кайсии (сочни)
40 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 портокал
1 стрък розмарин
1 ч. л. сос „Шрирача“
1/2 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Студено свинско печеноМесото се намазва със зехтин и се посолява, запича се в сух сгорещен тиган, за да хване златиста коричка от всички страни. Маха се от котлона и се поръсва със сол и черен пипер от всички страни.
2
Студено свинско печено 2В блендер се смесват настърганата кора и сокът от портокала, кайсиите, розмаринът, горчицата, сосът „Шрирача“, пушеният пипер, сол, черен пипер и чесънът. Смилат се.
3
Студено свинско печено 3Месото се намазва от всички страни със сместа и се слага в тава, застлана с пергаментова хартия. Покрива се с пергаментова хартия, а тавата се завива с алуминиево фолио.
4
Студено свинско печено 4Свинското се пече в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 4 часа. Охлажда се добре и се прибира в хладилник за няколко часа.
5
Студено свинско печено 5Реже се на тънки парчета и се поднася с хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта