Пълнени домати по малтийски

Дата: 03.07.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 средно големи домата
2 скилидки чесън
5–6 филийки хляб
4 филета аншоа (големи)
2 стръка магданоз
2 стръка мента
60 мл зехтин
1 с. л. червен винен оцет
1 с. л. каперси
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати по малтийскиДоматите се разполовяват и се издълбават. Овкусяват се със зехтин и сол.
2
Пълнени домати по малтийски 2Хлябът се смила и се разбърква с 30 мл зехтин. Трохите се пекат в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – за 5–7 минути. Оставят се, да се охладят.
3
Пълнени домати по малтийски 3Каперсите, ментата, магданозът и аншоата се нарязват на ситно.
4
Пълнени домати по малтийски 4Чесънът се стрива на паста с малко сол. Трохите се смесват с каперсите, чесъна, аншоата, ментата и магданоза. Овкусяват се с оцет, останалия зехтин и сол.
5
Пълнени домати по малтийски 5Доматите се пълнят с ароматните трохи и се оставят поне за 30 минути в хладилник.
6
Пълнени домати по малтийски 6Сервират се с още мента, магданоз, зехтин и сол.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
Toni Toni се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта