Доматен „Наполеон“

Дата: 24.07.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сирене „Грана Падано“
4 средно големи домата
1 малка глава лук шалот
1 връзка магданоз
1 връзка босилек
1/2 връзка див лук
4 с. л. студено пресован зехтин
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Доматен „Наполеон“Сиренето се настъргва и се разстила в тава, застлана с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 10–15 минути, докато за разтопи и стане златисто. Оставя се да се охлади.
2
Доматен „Наполеон“ 2Начупва се на едри парчета, като кори за милфьой.
3
Доматен „Наполеон“ 3Доматите се режат на дебели шайби.
4
Доматен „Наполеон“ 4Лукът, магданозът, босилекът и дивият лук се нарязват на ситно. Разбъркват се с оцета, зехтина, горчицата и сол на вкус.
5
Доматен „Наполеон“ 5Доматите се заливат с част от соса.
6
Доматен „Наполеон“ 6В чиния за сервиране се слага шайба домат, отгоре кора от сирене, домат, кора, домат. Залива се с още дресинг и се поднася. Така се оформят всички порции.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
100ева се регистрира в сайта.
Gabriela Georgieva се регистрира в сайта.
Maria Georgieva се регистрира в сайта.
zzizzinka се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Ориз с печени чушки на фурна
Анна коментира рецептата Пъстърва със сос „Морне“
Nancy Em се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта