Чийзкейк с банани и нар

Ще се изненадате колко различен става чийзкейкът, когато се добави нар
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 нара
4 банана
500 г сирене „Маскарпоне“
1 подсладено кондензирано мляко (400 г)
200 г бишкоти
100 г краве масло
3 с. л. захар
3/4 пакетче желатин (около 7 г)


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с банани и нар
Бишкотите се натрошават, смесват се с разтопеното масло и със захарта. Слагат се във форма за печене с диаметър 26 см. Блатът се пече на 180 градуса с вентилатор за 10-15 минути.
2
Чийзкейк с банани и нар 2
Маскарпонето и кондензираното мляко се разбиват с миксер. Към тях се прибавят намачканите банани и отново се разбива с миксер.
3
Чийзкейк с банани и нар 3
Зърната на нара се отделят като нарът се разрязва надве и с лъжица се чука над купа с вода. Зрънцата падат на дъното, а на повърхността на водата изплува бялата мембрана. Две трети от зърната се претриват през цедка, да се отцеди сокът им в купа, а след това се изстискват през марля. Сокът се сипва в крема и се разбърква.
4
Чийзкейк с банани и нар 4
Желатинът се залива с 2 с. л. вода и след като набъбне, се разтваря в микровълнова фурна. Сипва се в крема, разбърква се и кремът се излива върху блата във формата. Отгоре се слагат останалите зърна нар, оставя се да се стегне в хладилник поне за 2 часа и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2018
Вкусно
9.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2015
Цветенцето85, кремът става по-стегнат с повече желатин, така че сложи 1 пакетче. Желатинът трудно желира, когато го смесваме с кисели продукти, като нар, ягоди и малини. Как ще желира зависи от киселината в плодовете, а тя е променлива величина. Може да се слага повече, но трябва да се внимава, накрая да не се получи плодов \'\'гипс\".
8.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2015
Напрявих десерта, след което го оставих са 24 часа в хладилник. И за това време крема не беше стегнал и при рязането се поразтече. След това прибрах десерта в камерата за 2-3 часа и после пак в хладилник. На следващия ден беше значително по стегнат, но има още какво да се желае. На вкус беше много приятен. Моля, дайте съвет как да направим креме по стегнат.
7.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2015
Десертът изглежда лесен, но не е :) Да се извлече сока от нара е доста трудоемко. Първо използвах цитрус преса, останалото изтисках с ръце. Задължително после през цедка. Горещо препоръчвам да се използват ръкавици за еднократна употреба при работа с нара, ако не искате цветни ръце в следваща седмица :) С желатина винаги ми е било трудно да работя и тъй като не използвам микровълнова, го нагрях на водна баня, след което сложих малко от сместа, за да изравня температурата и чак тогава го добавих. Чакам да видя резултата :) Засега ми изглежда доста калоричен с кондензираното мляко, но да видим :)
6.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Благодаря за хубавата рецепта. Превърна се в любима вкъщи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: