Чийзкейк с диня

Много вкусен
Източник: Erhan Useinov Sabushev
ТИТЛА: Чирак
Дата: 14.09.2023
Чийзкейк с диня
 
Необходими продукти:
300 г бисквити „Петит бьор“
200 г краве масло
3 яйца
10 с.л. захар (с връх)
300 г крем сирене
370 г заквасена сметана (20%)
2 пакетчета ванилия (по 3 г)
2 с.л. брашно
500 мл сок от диня
1–2 с.л. захар
4–5 капки лимонов сок
шоколадови капки


Начин на приготвяне:
1
Включете фурната на 180 градуса. Минете бисквитите през кухненският робот, прехвърлете ги в купа, добавете маслото, което предварително сте разтопили. Разбъркайте добре. Пригответе тава с ринг (диаметър 26 см), покрийте изцяло с хартия за печене.
2
Изсипете бисквитената смес в тавата, разпределете равномерно, като притискате сместа и леко по стените издигнете борд. Сложете в хладилник да се стегне.
3
През това в купа разбийте крем сиренето със захарта (10 с.л.) до гладкост. Добавете яйцата и разбийте за още 2-3 минути. Прибавете заквасената сметана и ванилиите и разбийте още веднъж до гладкост. Изсипете и брашното и разбърквайте с шпатула, докато сместа го усвои.
4
Извадете тавата с бисквитената основа от хладилника и изсипете сместа. Тръснете леко тавата и сложете в загрялата фурна да се пече за около час. По време на печене не отваряйте фурната.
5
Нарежете на парчета 1 резен диня и го смелете в кухненския робот. Прецедете през ситна цедка за да отстраните семките. От получения сок претеглете 500 мл и изсипете в тиган с незалепващо покритие. Добавете 1-2 с.л. захар, изстискайте 4-5 капки лимонов сок и сложете на умерен огън. Разбърквайте от време на време с дървена лъжица. Варете докато сокът се посгъсти и намали обема си. Аз варих около 40 минути. След това дръпнете от котлона и оставете да изстине.
6
Проверете чийзкейка. Трябва отгоре да е леко златисто до леко кафяво. Когато е готов, открехнете вратичката на фурната и оставете така около 20 минути. След като изстине напълно, тогава разпределете равномерно сладкото от диня. Тук таме сложете шоколадови капки. Приберете в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ. Украсете със свежа мента по желание.

Съвет:
Преди да започнете да готвите, извадите всички продукти, за да са на стайна температура. Захарта може да намалите или увеличите по ваш вкус. Може да ползвате готово сладко от бурканче. Почакайте чийзкейка, да изстине напълно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: