Чийзкейк с тиква и джинджифил

Дата: 27.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
230 г бисквити
125 г краве масло
1 ч. л. канела
1 ч. л. сух джинджифил
за крема:
350 г крем сирене
250 г сирене „Рикота“
600 г тиква цигулка (300 г тиквено пюре)
3 яйца
300 г захар
2 ч. л. канела
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. есенция ванилия
50 г филирани бадеми
 

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с тиква и джинджифилТиквата се нарязва, почиства се и се изпича на 180 градуса с вентилатор за 55 минути, докато омекне. Охлажда се, обелва се и се пасира. Оставя се да изстине.
2
Чийзкейк с тиква и джинджифил 2Бисквитите се смилат и се смесват с канелата, джинджифила и разтопеното масло. Разбърква се, докато бисквитите се напоят с маслото.
3
Чийзкейк с тиква и джинджифил 3Сместа се сипва във форма с диаметър 26 см и се притиска добре. Заглажда се и се оставя в хладилник, докато се приготвя кремът.
4
Чийзкейк с тиква и джинджифил 4В купа се смесват крем сиренето, рикотата, канелата, захарта, джинджифилът и се разбива с миксер. Добавят се тиквеното пюре, ванилията и яйцата, отново се разбива закратко и кремът се изсипва върху основата.
5
Чийзкейк с тиква и джинджифил 5Фурната се загрява на 160 градуса с вентилатор. Дъното на формата за печене се опакова с алуминиево фолио. Пече се на водна баня около 60 минути. След това чийзкейкът се оставя във фурната с леко отворена врата, докато изстине.
6
Чийзкейк с тиква и джинджифил 6Украсява се с филирани бадеми и се оставя да се охлади за 1 нощ в хладилника.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2015
Много добре се получи,с интересен вкус, но доста калоричен десерт.
4.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2014
Надявам се, че ще е много вкусно допълнение към Коледния ни обяд. Ще пиша отзиви щом го опитаме.
3.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2014
Чийзкейка го направих само с крема сирене 500 гр., без \"Рикота\", също така тиквата я сварих а не я изпекох. При мен се пече около 1 час и 20 минути. Стана много вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2014
Уникален!Цветен!Ароматен!Лек и впечатляващ:))))Винаги се получава и обирам овации:)))Жалко,че немога да го приготвям всеки сезон,поради сезонността на тиквата:((((
1.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2014
Страхотен десерт! В края на сезона на тиквите нямах цигулка и го направих с бяла и понеже беше много сладка намалих захарта от оригиналната рецепта на 230 гр.Невероятен резултат!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта