Десерт “Павлова”

Дата: 16.04.2010
Източник: Бон Апети
Десерт “Павлова”
 
Необходими продукти:
4 белтъка
240 г захар
150 г захар
100 мл червено вино
400 г къпини
100 г захар
4 жълтъка
2 пакетчета ванилова захар
200 мл мляко
 

Начин на приготвяне:
1
В купи се отделят жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват, като постепенно се сипва захарта.
2
С лъжичка върху хартия за печене от сместа се правят 8 големи целувки, като се оставят 4 с. л. от белтъчната смес в хладилник. Целувките се пекат около 2 часа във фурна на температура 80 градуса.
3
Карамелизира се захарта за пълнежа, сипва се червеното вино и след като сместа започне да се сгъстява, се добавят за 2 – 3 минути къпините.
4
За ваниловия сос жълтъците се разбиват със захарта на водна баня. В подходящ съд се кипва млякото и се прибавя към жълтъците. Бърка се около 5 минути на водна баня и се оставя да изстине в хладилник.
5
От целувките се изрязва върхът, върху тях се слагат къпините и се сипва по лъжичка от запазената белтъчна смес. Покапва се с ваниловия сос и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта