Диня с козе сирене и чипс от резене

Дата: 07.07.2011
Източник: Бон Апети
 
Необходими продукти:
400 г диня
200 г козе сирене (риблер)
1/4 глава резене
зехтин за поръсване
за балсамовата редукция:
100 мл балсамов оцет
2 с. л. захар
сокът от 1 портокал
за захарния сироп:
100 г захар
100 мл вода
капки портокалов сок
за украса:
кората от 1 портокал
див лук и мащерка
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Благодарение на тази кампания клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци, грижливо отгледани в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя из цяла България. Всички плодове и зеленчуци от „Градините на BILLA“ са с гарантирано качество и вкус. Това е така не само заради внимателно подбраните сортове и семена, а и заради положените за тях грижи, както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. Те контролират качеството на продукцията от подбора на семена през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на плодовете и зеленчуците в магазините.
Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Диня с козе сирене и чипс от резене
Сиропът се прави като захарта и водата се слагат в касерола на огъня. След като течността се сгъсти се слагат капки портокалов сок, за да не се захароса.


2
Диня с козе сирене и чипс от резене 2
Резенето се реже на много тънки шайби– 0,2 см, които се подреждат една до друга в тава, покрита с хартия за печене. С помощта на четка се намазват със захарния сироп. Пече се в предварително зарята на 80 градуса фурна, докато стане на хрупкав чипс.


3
Диня с козе сирене и чипс от резене 3
Сокът от портокала, балсамовият оцет и захарта за редукцията се слагат в касерола на огъня. Оставя се течността да се редуцира наполовина.


4
Диня с козе сирене и чипс от резене 4
С подходяща лъжица се изрязват топчета от динята.


5
Диня с козе сирене и чипс от резене 5
Сиренето се нарязва на шайби с дебелина 1 см и се запича на силно сгорещен тиган с незалепващо дъно, така че да хване кафява коричка.


6
Диня с козе сирене и чипс от резене 6
В чиния се намазва от балсамовата редукция, отгоре се слага запеченото сирене, върху него се подреждат топчетата от диня. Украсява се с чипса от резене, пера див лук и стрък мащерка. Поръсва се настъргана портокалова кора и с капки зехтин.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
Plamena Valyanova коментира рецептата Чийзкейк „Шварцвалд“
Жени се регистрира в сайта.
Anton Antonov се регистрира в сайта.
Maria Trencheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта