Дип от леща и чушки

Постещите могат да пропуснат сиренето
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г червена леща
2 скилидки чесън
1 глава червен лук
1 дафинов лист
4 печени червени чушки от буркан
200 г козе сирене
2 с. л. зехтин
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дип от леща и чушки
Лещата се слага в касерола заедно с 300 мл студена вода, дафиновия лист и наситнените скилидки чесън. Вари се до готовност, след това дафиновият лист се отстранява.
2
Дип от леща и чушки 2
Лукът се реже на полумесеци, чушките на кубчета, а сиренето се натрошава. Лещата се пюрира, смесва се с чушките, лука, зехтина и черен пипер на вкус.
3
Дип от леща и чушки 3
Дипът се поднася гарниран със сиренето.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2020
Лесно, бързо и вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2019
Направих го със зелена леща. Явно в магазина до нас главите лук са по-големи, защото сложих половин глава и пак стана много.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2014
Чудесна идея
1.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2014
Много вкусно ястие. И от най-бързите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: