Домашен течен шоколад с лешници

Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2012
Домашен течен шоколад с лешници
 
Необходими продукти:
250 г сухо мляко
60 г какао
1 ч. ч. захар
125 г краве масло
1 ванилия
80 г печени лешници без сол


Начин на приготвяне:
1
Домашен течен шоколад с лешници

Захарта, маслото и 200 мл вода се слагат в касерола на умерен огън, докато захарта се разтвори.


2
Домашен течен шоколад с лешници 2

Какаото и сухото мляко се пресяват в купа, за да няма бучки. Сместа се изсипва в сиропа и се бърка енергично. Ароматизира се с ванилията.


3
Домашен течен шоколад с лешници 3

Лешниците се смилат в чопър и се добавят към шоколада. Сместа се разпределя в купички и се охлажда в хладилник за 1–2 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Страхотен на вкус! Приготвих го с кафява захар. Дори не го изчаках да изстине.
26.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
Хубава рецепта, аз сложих какао на око и ми си получи малко по светъл на цвят но на вкус е страхотна и понеже се стремя да ям повече сурови неща лешниците който сложих са сурови.
25.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2014
Аз сложих и една малка щипка лимонена кисилина :). Страхотен е този шоколад!
24.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2014
много вкусен течен шоколад
23.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2014
Направих го!Получи се много вкусен,но и при мен също се образуваха бучици,може би проблемът ми е не достатъчно енергичното бъркане.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: