Домашна майонеза

Класическа рецепта за запалени кулинари от Пълна домашна готварска книга от Жанетон и Л. Майар, издадена от Ст. Атанасов през 1910 г. в София
Източник: Бон Апети
Дата: 30.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 мл зехтин
3 жълтъка
1 с. л. дижонска горчица
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Домашна майонеза
Жълтъците се смесват с горчицата, сол и черен пипер на вкус и се разбиват.
2
Домашна майонеза 2
Малко по малко към тях се налива зехтинът, доката мазнината не се поеме изцяло.
3
Домашна майонеза 3
При постоянно разбиване се добавя и лимоновият сок. Майонезата се съхранява в хладилник до 3 дни.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2020
Втори опит, този път с олио. НАИСТИНА става по-гъста от обичайното.
12.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2019
Вкусът на зехтин преобладава, определено не е по вкусът ми.
11.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2018
Стана лесно, но малко по-гъста за моя вкус.
10.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2016
Много вкусна! На вкус и гъстота стана супер!
9.
Изпрати
лично съобщение

13.06.2016
Чудесна се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: