Домашна питка

Дата: 30.07.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 - 1 1/2 кг брашно
2 белтъка
1 кофичка кисело мляко
1 кубче мая
1 с. л. олио
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 жълтък и краве масло за намазване
сусам за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Домашна питкаБрашното се пресява в дълбока купа, в него се оформя "кладенче" и се сипва разтворената в малко топла вода мая.
2
Домашна питка 2Добавят се белтъците на 2 яйца.
3
Домашна питка 3Поръсва се със захар и сол, наливат се киселото мляко и олиото.
4
Домашна питка 4Замесва се пухкаво тесто, което се покрива с влажна кухненска кърпа и се оставя да втаса за 20-30 минути.
5
Домашна питка 5Втасалото тесто се удря около 40 пъти в плота, след което се разделя на три части. С намазнени ръце се правят равни по големина фитили, които се поставят в намазнена тава.
6
Домашна питка 6Питата се оставя да втаса отново, след което се намазва с разбит жълтък и с краве масло и се поръсва със сусам.
7
Домашна питка 7Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2015
:)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2015
Йоана, допуснатата неточност в текста на стъпка 5 е коригирана. Благодарим ти за вниманието.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2015
Има неточност в начина на приготвяне : Втасалото тесто се удря около 40 пъти, а не около 40 минути.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта