Бретцели

Немска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Бретцели
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. сода бикарбонат
1 л гореща вода
морска сол и зърна ким за поръсване
щипка сол
1 1/2 ч. л. суха мая
1 с. л. кафява захар
1 белтък
1/2 ч. ч. прясно мляко
щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Бретцели
Брашното се пресява в дълбок съд и се размесва със сухата мая.
2
Бретцели 2
На части се налива затопленото до температура 30-35 градуса мляко и се разбърква.
3
Бретцели 3
Поръсва се с щипка сол, сипва се кафявата захар и се замесва, като се долива и малко вода.
4
Бретцели 4
Върху леко набрашнен плот се омесва меко тесто и се оставя да втаса на топло за 20-30 минути.
5
Бретцели 5
Втасалото тесто се разделя на равни части, от които върху сух плот се разточват дълги и тънки фитили.
6
Бретцели 6
Фитилите се завиват в специфичната за претцелс форма и се подреждат в тава.
7
Бретцели 7
Водата се загрява, поръсва се със сода бикарбонат и малко сол.
8
Бретцели 8
Претцелс се бланшират за 10 секунди, след което се изваждат върху кърпа.
9
Бретцели 9
Подсушените претцелс отново се подреждат в тавата и се намазват с разбития на пяна белтък.
10
Бретцели 10
Отгоре се поръсват с морска сол и зърна ким и се пекат около 15-20 минути при температура на фурната 200 градуса. Консумират се топли или охладени.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: