Бретцели

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Бретцели
 
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. сода бикарбонат
1 л гореща вода
морска сол и зърна ким за поръсване
щипка сол
1 1/2 ч. л. суха мая
1 с. л. кафява захар
1 белтък
1/2 ч. ч. прясно мляко
щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
БретцелиБрашното се пресява в дълбок съд и се размесва със сухата мая.
2
Бретцели 2На части се налива затопленото до температура 30-35 градуса мляко и се разбърква.
3
Бретцели 3Поръсва се с щипка сол, сипва се кафявата захар и се замесва, като се долива и малко вода.
4
Бретцели 4Върху леко набрашнен плот се омесва меко тесто и се оставя да втаса на топло за 20-30 минути.
5
Бретцели 5Втасалото тесто се разделя на равни части, от които върху сух плот се разточват дълги и тънки фитили.
6
Бретцели 6Фитилите се завиват в специфичната за претцелс форма и се подреждат в тава.
7
Бретцели 7Водата се загрява, поръсва се със сода бикарбонат и малко сол.
8
Бретцели 8Претцелс се бланшират за 10 секунди, след което се изваждат върху кърпа.
9
Бретцели 9Подсушените претцелс отново се подреждат в тавата и се намазват с разбития на пяна белтък.
10
Бретцели 10Отгоре се поръсват с морска сол и зърна ким и се пекат около 15-20 минути при температура на фурната 200 градуса. Консумират се топли или охладени.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


102 ДУШИ ОНЛАЙН
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта