Лазаня

Гости: Памелла Делла Тоффола и Мануела Петрелли
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г моцарела
4 с. л. брашно
100 г краве масло
1 л прясно мляко
масло
черен пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. захар
1 с. л. настъргана целина
5-6 с. л. зехтин
1/4 морков
1/4 глава лук
50 мл червено вино
1 л доматен сос
250 г телешка кайма
4 яйца
400 г брашно
100 г настърган пармезан
2 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Лазаня
Брашното се пресява в купа, добавят се яйцата и се замесва тесто. Оставя се да отпочине 10-15 минути покрито.
2
Лазаня 2
Зехтинът се загрява и в него последователно се сипват настърганите на едро ренде лук, морков и целина.
3
Лазаня 3
Добавя се кайматa, разбърква се с дървена шпатула и се налива виното. Продължава да се разбърква на котлона, докато течността се редуцира.
4
Лазаня 4
Запържената кайма се посолява и се поръсва със захар и черен пипер. Накрая се сипва доматеният сос, силата на котлона се намалява и рагуто се оставя да покъкри кратко.
5
Лазаня 5
Маслото за сос "Бешамел" се разтопява, добавя се брашното и се разбърква, докато се смесят добре. Налива се млякото, сосът се подправя с индийско орехче и сол и се бърка, докато се сгъсти.
6
Лазаня 6
Отпочиналото тесто се разточва на тънка кора, която с машинка или с нож се разрязва на правоъгълни парчета.
7
Лазаня 7
Всяка от нарязаните кори се потопява за минута в съд с гореща подсолена вода.
8
Лазаня 8
Дъното на тавичка се намазва с масло, сипва се по малко от соса и рагуто и се покрива с една кора.
9
Лазаня 9
Отгоре се слагат отново сос и рагу, поръсват се с пармезан и се покриват с кора. Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, като през ред се слагат и парченца моцарела.
10
Лазаня 10
Накрая лазанята се покрива с рагу и сос, поръсва се с пармезан, отгоре се слагат парченца масло и се пече 20-30 минути в предварително загрята до температура 170 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2015
Стана супер. И моята лазаня обаче направих с готови кори.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
Направих лазанята с готови кори, поради липса на машинка за корите. Имах затруднение само със соса \"Бешамел\", защото не разбрах колко точно масло и колко точно брашно трябва да се сложи в началото преди млякото, но нагодих рецептата. В момента се пече :) Мога да кажа само, че отнема доста време, ако я правите за първи път, тъй като ако сте с твърди и готови кори, варенето им до готовност и до мекота като на снимките, отнема много повече от 1 минута. Благодаря за рецептата :)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2014
направете тази лазаня! страхотна е!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2014
Много вкусна лазаня!!! Аз използвах готови кори, сигурна съм че с домашно приготвени ще е още една идея по-вкусно. Рецептата за плънката е най-добрата, която съм готвила.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2014
Много вкусно стана. Рецептата е много добра.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: