Лазаня с аспержи

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 кори за лазаня
150 г кашкавал "Балкански"
2 топки моцарела (300 г)
1-2 с. л. олио
1 ч. л. сол
зехтин за намазване
400 г аспержи
20 г масло
3 стръка пресен лук
2 с. л. наситнен магданоз
2 с. л. зехтин
400 мл прясно мляко
40 г масло
2 с. л. брашно
1/2 ч. л. сол
2 щипки индийско орехче
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с аспержи
Стъблата на аспержите се обелват, 2 пръста от основата им се отстранява, след което се нарязват на малки парчета.
2
Лазаня с аспержи 2
Лукът се нарязва надребно и заедно с аспержите се задушава в предварително загретите зехтин и масло.
3
Лазаня с аспержи 3
След 1 минута зеленчуците се заливат с 2 пръста топла вода, подправят се с магданоз и сол и се задушават още 2 минути.
4
Лазаня с аспержи 4
Маслото за белия сос се загрява в тенджера и в него за кратко се запържва брашното.
5
Лазаня с аспержи 5
След това тенджерата се оттегля от котлона и се налива прясното мляко, като се бърка.
6
Лазаня с аспержи 6
Сосът се връща на котлона и щом кипне, се вари 1 минута. Подправя се със сол, бял пипер и индийско орехче.
7
Лазаня с аспержи 7
Корите за лазаня се бланшират в тенджера с вряща, подсолена вода, в която е налято и малко олио.
8
Лазаня с аспержи 8
Дъното на подходяща тава се намазнява със зехтин и се покрива с бланширани кори лазаня.
9
Лазаня с аспержи 9
Върху корите се разпределя 1/3 от зеленчуковата плънка, подреждат се 1/3 от резените моцарела и се поливат с 1/4 от соса.
10
Лазаня с аспержи 10
Процедурата се повтаря още 2 пъти и накрая се завършва с кори и бял сос. Лазанята се поръсва с настърган кашкавал и се пече около 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
vaniii5 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: