Домашна рецепта за калцоне

Един малко по-различен вариант
Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 19.09.2015
Домашна рецепта за калцоне
Домашна рецепта за калцоне
Домашна рецепта за калцоне
Домашна рецепта за калцоне
Домашна рецепта за калцоне
 
Необходими продукти:
за тестото:
2-2,5 ч. ч. (до 3 ч. ч.) брашно
1 с. л. захар
2 1/4 ч. л. мая
1 ч. л. сол
3 с. л. олио (или зехтин)
1 ч. ч. вода (много топла)


Начин на приготвяне:
1
Смесете маята, захарта, 1 ч. ч. брашно и солта в голяма купа. Добавете топлата вода и олиото, и бъркайте. Добавяйте бавно останалото количество брашно, докато тестото стане меко, но не лепкаво. Загладете и оставете тестото да почине за около 30 минути, преди да започнете да правите пицата.
2
Разточете тестото във форма на правоъгълник, по дължина. Тестото може да бъде по-широко от тавата за печене, тъй като ще се сгъва отстрани.
3
Сложете сос в центъра на тестото и отгоре гарнирайте по ваш вкус.

Може да сложите каквото харесвате – всякакви остатъци от вечерята с месо, сирене и зеленчуци могат да се използват за пълнеж на калцонето. Например традиционната неаполска рецепта е с пълнеж от салам пеперони или шунка, моцарела, рикота и пармезан или пекорино. Най-отгоре сложете сирене или кашкавал, в зависимост от това, какво предпочитате. Но наистина можете да сложите каквото харесвате или имате в хладилника.
4
По-специалната част от тази рецепта за калцоне е в завиването на тестото. Нарежете тестото отстрани през около 2 см. Не режете докрай, оставете малко разстояние от плънката. Следва завиването на тестото. Започнете от двете страни на дъното и редувайте, като покривате пълнежа като решетка. Ако е необходимо, можете да разтегнете парчетата, за да покрият целия пълнеж. След като го завиете, вашето домашно калцоне е готово за печене.
5
Пече се около 25-30 минути на 190 градуса. След като се изпече, го извадете и го оставете да се охлади. Накрая можете да нарежете калцонето на филийки.

Вече имате затворена пица, направена по ваш вкус с продукти, които харесвате.


Съвет:
Може да използвате комбинация от бяло и черно брашно.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2015
Правих и аз но с бутер тесто,сушени домати,шунка,маслини кашкавал и гъби.Стана чудесно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: