Дует "Сьомга и калкан"

Гост: Максим Тръйков, главен готвач на руски ресторант "Москва"
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г филе сьомга
2 с. л. олио
1/3 глава лук
1 стрък лук
1 варен картоф
1 скилидка чесън
4-5 печурки
2 резена лимон
черен пипер и сол на вкус
150 г филе калкан
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Дует \
Всяко филе се нарязва по дължина на 3 лентички.
2
Дует \
Лентичките сьомга и калкан се подреждат една до друга, като се редуват, и в единия край се нанизват на дървено шишче.
3
Дует \
След това се сплитат подобно на плитка.
4
Дует \
За да не се разтвори, плитката се забожда с шишче и в свободния край.
5
Дует \
Рибата се поръсва със сол и черен пипер и се пече около 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
6
Дует \
Картофът се обелва и се нарязва на парчета. Гъбите и главата лук се нарязват на тънки филийки.
7
Дует \
Олиото се загрява в дълбок тиган, сипват се нарязаните зеленчуци и се запържват.
8
Дует \
Към края се овкусяват със сол и черен пипер и се добавят нарязаните наситно пресен лук и скилидка чесън.
9
Дует \
Плитката се гарнира със зеленчуците и с резени лимон и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: