Двойно-шоколадов кейк

Дата: 15.04.2015
Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Двойно-шоколадов кейк
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
50 г шоколад
200 г заквасена сметана
2 с. л. какао
1 с. л. сода
100 г лешници
300 г брашно
за заливката:
100 г шоколад
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта.
2
Шоколадът се смесва със сметаната.
3
Лешниците се натрошават.
4
Брашното се смесва със содата и какаото. Постепенно се прибавят яйцата, шоколадът и лешниците.
5
Всичко се разбърква добре и се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка (или в тава с незалепващо покритие).
6
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, до готовност - около 30 минути. Готовият кейк се залива с разтопен шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
5.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2016
Джани, шоколадът и сметаната правят ганаш, но можете да си го спестите и да оставите шоколадът на парченца. В зависимост от големината им, може да се стопят и да дадат наситен шоколадов вкус на кекса.
4.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Не можах да разбера за шоколада в тестото,как се смесца със сметаната?Натрошава се и се смесва,разтопява се на водна баня и се смесва,или?
3.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Направих този кейк,НООО в правоъгълна форма...нарязах го после на средата,за да се получат 2 блата...на долния капнах малко бейлис,а горния залях с шоколада,малко ягоди и поръсих с разбитите ядки,които ми останаха(кашу),разбих ги с бучки кафява захар
2.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Да ви е сладко :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта