Еклерова торта с малини

Изкусителен десерт
Източник: Елена
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.12.2015
Еклерова торта с малини
Еклерова торта с малини
 
Необходими продукти:
за блата:
2 яйца
180 г захар
160 г брашно
1/2 бакпулвер

за баварския крем:
5 яйца
250 г захар
600 мл прясно мляко
1 желатин
2 ванилии
200 мл течна сметана

за масления крем:
100 г краве масло
3 с. л. пудра захар

за желето:
1 желатин
150-200 мл малинов сок

за декорация:
300 г малини
10-15 еклера



Начин на приготвяне:
1
Накиснете желатина в 80 мл студена вода.
2
Пригответе баварския крем като разбиете жълтъците с половината захар, докато се получи пухкав крем и ги разредите със загрятото прясно мляко, като бъркате непрекъснато. Сварете крема при постоянно бъркане, докато леко се сгъсти. Към сгъстената смес добавете накиснатия желатин. Разбъркайте добре и добавете ванилията. Оставете крема да изстине и да започне леко да се желира.
3
Към изстиналия крем добавете разбитата сметана и разбитите с останалата захар на твърд сняг белтъци. Заделете 2 с. л. от сметаната за масления крем.
4
Пригответе блатовете като разбиете жълтъците със захарта и 7 с. л. вода. Добавете пресятото брашно с бакпулвера и ванилията. Белтъците разбийте отделно с щипка сол и внимателно ги смесете с жълтъците.
5
Изсипете готовото тесто в тава, застлана с хартия за печене и изпечете блатовете до готовност в умерено загрята фурна, като проверявате с клечка за зъби.
6
Готовият блат се оставя да изстине и се разрязва надве.
7
В подходящ поднос сложете първия блат и по желание може леко да го напръскате със захарен сироп. Намажете блата с половината крем. Разпределете еклерчетата и между тях малко малини. Добавете още крем и сложете втория блат. Намажете го с останалото количество крем.
8
За масления крем разбийте мекото масло с пудрата захар и накрая добавете отделената разбита сметана. От масления крем, с помощта на пош се оформя украса около тортата.
9
Накиснете желатина за желето в малко вода и след като набъбне, го разтворете в сгорещения малинов сок. След като сокът напълно се охлади и започне леко да се желира, тортата внимателно се залива с него, като преди това върху тортата сме подредили малини.
10
Тортата се слага в хладилник за около 5-6 часа преди да се поднесе.

11
По желание отстрани може да украсите с филирани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: