Есенно минестроне

Пъстра и засищаща супа
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 консерва черен боб (400 г)
150 г замразена царевица
300 г тиква „Цигулка“
1 морков
2 стръка стеблена целина
1 глава лук
50 г бейби спанак
1 скилидка чесън
150 г дребна паста (мидички)
1 печена червена чушка
600 г пасирани домати
1 л зеленчуков бульон
1/2 връзка босилек
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Есенно минестроне
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Почистете тиквата и я нарежете на малки кубчета, сложете я в тава, полейте с 20 мл зехтин и посолете. Изпечете я до готовност – за около 35 минути.
2
Есенно минестроне 2
Обелете моркова, лука и целината и ги нарежете на кубчета, а чесъна обелете и наситнете.
3
Есенно минестроне 3
Загрейте останалия зехтин в тенджера. Сипете зеленчуците и ги запържете за кратко. Прибавете и накълцаната печена чушка. Щом омекнат, налейте бульона и доматите. Посолете и гответе 20 минути на слаб огън.
4
Есенно минестроне 4
След това прибавете отцедения боб, царевицата и пастата, както и половината от босилека, предварително накълцан.
5
Есенно минестроне 5
Когато пастата омекне, сложете спанака и тиквата, поръсете с останалия босилек, разбъркайте и сервирайте.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2018
Благодаря за предложението! Стана насищащо и вкусно ястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: