Супа от печена тиква

Богато гарнирана
Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 тиква „Цигулка“ (1,2 кг)
1 глава лук
4 скилидки чесън
50 мл зехтин
50 г краве масло
1 л зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
80 мл зехтин
1 ч. л. лют пипер (на люспи)
1 ч. л. лют пипер (смлян)
150 мл течна животинска сметана
2 стръка босилек
1–2 щипки индийско орехче
200 г суджук (бабек или друг колбас)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от печена тиква
Фурната се загрява на 190 градуса (с вентилатор). Тиквата се разполовява и се почиства от семките. Слага се в тава, заедно с целите скилидки чесън и цялата глава лук. Полива се със зехтина и се посолява. Пече се около 50 минути в загрятата фурна.
2
Супа от печена тиква 2
Изпечената тиква се почиства от кората, а чесънът и лукът – от люспите. Слагат се в тенджера, заедно с бульона, маслото, сол и черен пипер на вкус. Готви се на слаб огън 30 минути. След това се пасира и по желание се прецежда.
3
Супа от печена тиква 3
Зехтинът за гарниране се загрява и се налива върху поставените в купа два вида лют пипер, оставя се така за около 15 минути. Сметаната се разбива, за да стане пухкава, след което се овкусява със сол, индийско орехче и с накълцан босилек.
4
Супа от печена тиква 4
Колбасът се нарязва на тънко и се запича на сух тиган, за да стане златист и апетитен. Отцежда се върху кухненска хартия.
5
Супа от печена тиква 5
Всяка порция се гарнира с парченца колбас, лют зехтин и сметана.



Съвет:
Останалият лют зехтин се съхранява в затворен съд и се използва за други ястия.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2021
Много вкусна и ароматна супа.
2.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2020
Босилекът е звездата в тази комбинация.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2019
Вкусна и ароматна с бекон е прекрасна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: