Етиопско кафе

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2010
Етиопско кафе
 
Необходими продукти:
7 г фино смляно кафе
1 изсушено листо цвят от хибискус
1 щипка фино смляна леблебия



Начин на приготвяне:
1
На слаб огън в джезве или друг подходящ съд се затоплят 60 мл вода. Когато водата достигне температура около 60 градуса, в джезвето се сипват смляното кафе и леблебията, разбъркват се добре, докато поемат водата, и се оставят да къкрят на огъня поне 15 минути.
2
Малко преди дръпване на джезвето от огъня върху каймака (той задължително трябва да се е образувал) се слага внимателно листчето от хибискус (познато още като каркаде) и когато след 2–3 минути кафето поеме аромата му, се сервира в предварително затоплени порцеланови чашки.
 
 
Забележка:
Оригинален чай каркаде е почти абсурдно да се намери в България, но и щипка от цвета на шипка, който предлагат като каркаде, върши сравнително добра работа.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: