Пилешки шишчета със сос от сирена върху канапе от картофени кюфтета

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2010
Пилешки шишчета със сос от сирена върху канапе от картофени кюфтета
 
Необходими продукти:
800 г пилешко филе
4 с. л. зехтин
30 г сирене „Ементал“
50 г синьо сирене
50 г сирене „Бри“
100 мл течна сметана
30 мл бяло вино
сол и бял пипер на вкус
500 г картофи
2 яйца
1/4 връзка магданоз
50 г сирене
2 с. л. царевично брашно
1 щипка сол
мазнина за пържене


Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се реже на жулиен, осолява се и се нанизва на шишчета. Пече се в намазнен със зехтина тефлонов тиган или във фурна около 15 минути на 200 градуса.
2
Сирената за соса се настъргват или режат на кубчета, слагат се в малка тенджерка или касерола и се заливат със сметаната и бялото вино. Сместа ври на слаб огън, докато се сгъсти.
3
Картофите се обелват, сваряват се в подсолена вода и се намачкват с преса или вилица. Добавят се яйцата, наситненият магданоз, натрошеното сирене и солта. Всичко се смесва добре и се правят кюфтета. Овалват се в брашното и се пържат до златисто, като се изваждат върху хартия, за да попие излишната мазнина.
4
При поднасянето се поставят по две кюфтета, върху тях се аранжират шишчетата и се заливат със соса.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: