Пилешко филе, пълнено с гъши дроб, с трюфел сос и пресни градински зеленчуци

Дата: 06.07.2010
Източник: Бон Апети
Пилешко филе, пълнено с гъши дроб, с трюфел сос и пресни градински зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 пилешко филе (220–240 г)
1/2 лимон
20 г краве масло
1/2 ч. л. захар
70 мл сметана за готвене
1 картоф
1 морков
1 розичка броколи
1 розичка карфиол
2 с. л. коняк
1/2 ч. л. трюфел паста
80 г гъши дроб
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото филе се отваря, посолява се и се поръсва с бял пипер. В средата се поставя 1/2 от гъшия дроб, а върху него се намазва тънък слой трюфел паста. Поръсва се с 1 с. л. коняк, поставя се второто парче гъши дроб и цялото филе се завива на руло.
2
Напълненото пилешко филе се запържва в нагорещен зехтин до зачервяване първо от страната, където се слепват краищата, а след това от другата. Пече се около 10–12 минути в силно загрята фурна (280–300 градуса).
3
Зеленчуците се нарязват в желаната форма и последователно се бланшират в 1,5 л вода, 1/2 ч. л. сол, 1/2 ч. л. захар, маслото и сока от лимона, изваждат се и веднага се потапят в студена вода. Сметаната се слага да заври на тих огън, добавя се останалото количество трюфел паста, сол и бял пипер на вкус, 1 с. л. коняк и се оставя, докато се сгъсти.
 

4
Готовото пилешко руло се изважда от фурната и се разрязва изкосо, след което се поставя в центъра на чинията. Около него цветово се подреждат бланшираните зеленчуци, предварително затоплени, и се поливат с трюфел соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Преслава Балчева се регистрира в сайта.
Даниел Попов се регистрира в сайта.
Anelia Cenkova се регистрира в сайта.
ilovacat коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
ilovacat се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Чийзкейк брауни
Петър Райков се регистрира в сайта.
Kricia се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Зеленчукова супа 322
Таня Стоянова се регистрира в сайта.
Сашка Димова се регистрира в сайта.
Natalia Miteva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Табуле
Анна сготви Табуле
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта