Пилешко със зелени чушки и сметанов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 09.07.2010
Пилешко със зелени чушки и сметанов сос
 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
350 г зелени камби
200 мл готварска сметана
50 мл бяло вино
3 с. л. зехтин
1 кубче пилешки бульон
50 г кълнове по избор
сол и бял пипер на вкус
зелени подправки за украса



Начин на приготвяне:
1
Пилешкото се реже на късове и се запържва в зехтина за 2–3 минути. Добавят се чушките, нарязани наедро, и се бърка още 2 минути. Виното се долива и всичко се задушава до редукция на течността.
2
Сипва се разтвореният в 200 мл вода бульон и ястието се оставя да ври под капак. Когато водата започне да извира, се добавят кълновете и сметаната и се оставя да ври още 10 минути.
3
Овкусява се със сол и пипер и при поднасянето се украсява със зелени подправки по желание.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: