Френска селска торта

Дата: 12.01.2016
Източник: Iveto Kostadinova
ТИТЛА: Чирак
Френска селска торта
 
Необходими продукти:
за блата:
1 яйце
150 г захар
50 г краве масло
2 с. л. мед
2 ч. л. сода за хляб
400 г брашно
200 мл прясно мляко
маргарин
за крема:
900 г заквасена сметана
10 с. л. захар
200 г орехи
 

Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта.
2
Бавно се добавят млякото, медът, содата и маргаринът.
3
Получената смес се вари на бавен огън, до получаване на златист цвят - около 30 минути.
4
Докато сместа е още топла, се сипва брашното и се замесва тесто, което се разделя на 7-9 топки, всяка с тегло от около 85 г.
5
Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30 см и с дебелина 3 мм и се пече в предварително загрята фурна. За една торта се използват пет блата.


6
За крема на ръка се разбъркват сметаната и захарта и всяка кора се намазва с крем и се поръсва с орехи.
7
Тортата се увива с прозрачно фолио и се оставя в хладилник, поне за 5 часа.




Съвет:
Тортата се сервира с прясно мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта