Френски макарон

Сочни, леки и вкусни сладки
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 29.05.2017
Френски макарон
 
Необходими продукти:
за макароните:
90 г белтъци
1 щипка сол
40 г кристална захар
200 г пудра захар
110 г бадемово брашно

за шоколадовия ганаш:
100 г черен шоколад
150 г сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
Белтъците се разбиват на пяна със солта, като постепенно, малко по малко се добавя кристалната захар. Разбиването продължава, докато се получи лъскав и стегнат белтъчен крем. Не бива да се увличате, защото има опасност макароните да станат сухи и чупливи.
2
Бадемовото брашно и пудрата захар се пресяват 2-3 пъти, докато се получи идеално фина пудра. Измерването става СЛЕД като продуктите са пресяти.
3
Сухите съставки се добавят към белтъците на 2-3 пъти и се разбърква внимателно, докато се получи гъсто тесто, което трябва да се спуска от шпатулата на плавни вълни.
4
Готовата смес се пълни в пош с кръгъл накрайник и се шприцова върху хартия за печене. Сладките се оставят за 40-45 минути, за да изсъхнат и да не лепнат при допир.
Фурната се загрява на 150 градуса и сладките се пекат 15-16 минути, след което се изваждат
5
Шоколадът се начупва в купа. Сметаната се загрява на котлона и когато започне да завира, се дърпа от огъня се налива при шоколада. Разбърква се, докато се получи лъскав, хомогенен крем. Купата се покрива с прозрачно фолио и се оставя, кремът да стегне. За да стане по-бързо може да сложите купата в хладилник - на крема са му необходими около 2 часа, за да стегне.
6
За солен пълнеж са необходими 160 г крем сирене, 25 г меко краве масло и 50-60 г пудра захар (или на вкус). Маслото се разбива до побеляване, прибавя се крем сиренето и се разбива на пухкав крем. Сипва се пресятата пудра захар и отново се разбива. По желание се добавя съвсем малко жълта боя. Кремът се пълни в сладкарски пош с кръгъл накрайник.
7
Готовите сладки се слепват с крема.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2021
,, Аз съм Рада Госпожина!!!"
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: