Фунийки с домашен крем

Вкусно за душата и устата
Източник: анна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 26.04.2020
Фунийки с домашен крем
Фунийки с домашен крем
Фунийки с домашен крем
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. захар
4 с.л. олио
1 кубче краве масло
брашно
1 ч.л. сода

за крема:
1 л прясно мляко
6 с.л. брашно
1 ванилия
4 с.л. захар



Начин на приготвяне:
1
За фунийките: смесват се яйцата и захарта, содата се гаси в киселото мляко, прибавя се олиото и се разбърква. Брашното си пресява и се прави средно меко тесто (да не лепне).
2
Тестото се разделя на топки, които леко се разточват с дебелина 2-3 мм, реже се на 1 см.
3
Металните фунийки се намазват с олио и лентите се увиват спираловидно като в долния край се прищипват, за да не се получи дупка.
4
Нареждат се в намазаната тава, пекат се на 180 градуса до леко порозовяване.
5
За крема: смесват се яйцата, 6 лъжици брашно и 150-200 мл вода/прясно мляко, разбиват се да стане гладка смес.
6
800 мл прясно мляко се слага да заври. На тънка струйка се прибавя гладката смес, а след това захарта и ванилията. Когато кремът е готов, се маха от котлона и се прибавя бучка масло.
7
Изстиналите фунийки се пълнят с крема.

Съвети:
Може да сложите върху крема малко смлени орехи, а самите фунийки да ги поръсите с пудра захар.

Съвет:
Може да сложите отгоре на крема малко орехи,а самите фунийки да ги поръсите с пудра захар
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2021
Супер са!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2020
Невероятни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


181 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: