Шоколадов кекс с Philadelphia

Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2020
Шоколадов кекс с Philadelphia
 
Необходими продукти:
за тестото
225 г брашно
100 г какао на прах
170 г ситно нарязан черен шоколад
400 г кафява захар или 300 г бяла
230 г заквасена сметана на стайна температура
170 г масло на стайна температура
180 мл вряща вода
5 яйца
1 ч.л. смляно или разтворимо кафе
1 ч.л. сода
1 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия

за плънката
300 г крема сирене Philadelphia XL Original
100 г захар
1 яйце
4 ч.л. брашно
1 ванилия
шоколадова глазура

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Плънката:

Разбийте Philadelphia-та заедно с яйцето и брашното до еднородна смес. Прибавете захарта и ванилията и разбъркайте добре.
2
Тестото:

В дълбок съд смесете какаото, нарязания шоколад, кафето и ги залейте с врящата вода. Когато шоколадът се разтопи напълно, разбъркайте всичко до еднородност.

3
Изчакайте сместа да се охлади до стайна температура и комбинирайте със сметаната. Разбъркайте.
4
В отделен съд разбийте маслото със захарта и ванилията с помощта на миксер до получаването на пухкава смес. След това добавяйте яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате.
5
Пресейте брашното със содата и солта.
6
Към маслената смес добавяйте постепенно и редувайки брашното и шоколадовата смес. Препоръчваме да завършите с брашното.
7
Намаслете с олио стандартна форма за кекс. Изсипете половината от полученото тесто. Върху него сложете плънката от Philadelphia-та, така че тя да не се докосва до стените на съда. Внимателно с помощта на лъжица разпределете останалото тесто върху плънката, като първо запълнете мястото около стените на съда, а след това и към останалата част.
8
Изпечете кекса в предварително загрята на 180° С фурна в продължение на 50-60 минути. Щом кексът е напълно изпечен, оставете да престои във формата около 20 минути, след което го поставете върху решетка, за да се охлади напълно.
9
Залейте с шоколадова глазура и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2020
Просто великолепен!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: