Кекс - пухкавелко

Дата: 18.05.2020
Източник: Ники
ТИТЛА: Експериментатор
Кекс - пухкавелкоКекс - пухкавелкоКекс - пухкавелкоКекс - пухкавелкоКекс - пухкавелко
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
200 мл прясно мляко
3 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. какао
 

Начин на приготвяне:
1
Кекс - пухкавелкоВсички продукти трябва да са на стайна температура. Яйцата се разбиват със захарта много добре, за да се стопи захарта. След това започвам да добавям останалите продукти един по един, като пресятото брашно е разбъркано с бакпулвера.
2
Кекс - пухкавелко 2Разбива се с миксер. Малка част от сместа се разбърква с какаото. Кафявата смес се слага в средата на кекса. Може да се добавят ядки.
3
Кекс - пухкавелко 3Пече се 20 минути на 170 градуса само на долен реотан и 15 минути на същата температура, но с включени горен и долен реотан.

Съвет:
В зависимост от това, как фурната ви пече, може да има различна температура при печенето.
Ако се наложи може да се сложи алуминиево фолио да не прегори кекса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2020
Бухна доста, след като се охлади, е го опитам
1.
Изпрати
лично съобщение

06.10.2020
Страхотен, много пухкав!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
Aylinaademova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта